IMG_4277-web

מנה מפנקת שלא מרגישים בה שום התנצלות על כך שמדובר במוצרים של פסח. אפשר לגוון בתוספות עם מה שאוהבים, כמו בפנקייק רגיל: פירות מטוגנים קלות בחמאה, רוטב שוקולד, רוטב פירות יער וגלידות.
בצילומים: עם קצפת, תותים ומייפל.
מנה לאדם רעב יכולה להיות של 4-5 יחידות קטנות.

מצרכים (ל-5 יחידות קטנות):
1 ביצה גדולה (L)
4 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפות קמח מצה
כ-2 כפות חלב
חצי כפית אבקת אפיה כשרה לפסח
חצי כפית סוכר
קורט מלח
תמצית וניל
חמאה/שמן צמחי לטיגון

אופן ההכנה:
מקציפים את הביצה במטרפה להכפלת נפח וקבלת קצף בהיר.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים על המטרפה. הבלילה אמורה להיות נוזלית-סמיכה, כך שאפשר לצקת ממנה בכף על מחבת מבלי שתהפוך לקרפ דק. ממתינים 5-10 דקות. אפשר להוסיף מעט קמח מצה, אם היא דלילה מידיי, או מעט חלב אם היא סמיכה מידיי.
ממיסים חמאה על מחבת, יוצקים מסביב כל פעם כף מהבלילה. מזהיבים משני הצדדים.
מוציאים, מגידים חם עם תוספות שאוהבים.

הבלוג הזה מקושר לבלוג מעט יותר ותיק שלי, בננה ספליט. מעל 100 מתכונים נוספים,בהם מתכונים לפסח, ניתן למצוא בו בקישור: http://oracoren.wordpress.com/

IMG_4281-web