IMG_8563-web

התכנסנו בשבת אחת, חבורת האוכל של גרעין ארגמן לכפר עזה, אצל רחלי לסדנת חריימה עם השף משה רוזנברג. כולם ליקקו את האצבעות, אחרי שטבלו ברוטב את החלה הטריה, כדת וכדין. כי כדאי לדעת, הרוטב בחריימה שווה לא פחות מהדג עצמו.

מצרכים (ל-4 מנות):
לתערובת התבלינים:
2 כפות שום כתוש טרי
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות קימל טחון
1 כף פפריקה חריפה
1 כף כמון
כוס שמן זית

1 דג מוסר ים (או אחר) במשקל 1.5 ק"ג לפחות

2 לימונים למיץ
שליש בקבוק מחית עגבניות של MUTTI, או קופסת רסק עגבניות קטנה
כוס מים
מלח

IMG_8417-web

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי תערובת התבלינים כולל השמן.
חותכים את הדג לארבע מנות ומשרים במיץ מלימון אחד ומלח.
את שני השלבים האלה אפשר להכין יום מראש.
מחממים שמן זית ומוסיפים לו את רסק/מחית העגבניות. מערבבים. אם משתמשים ברסק עגבניות יש לערבב על להבה נמוכה כ-10 דקות לפחות עד שהטעם החמוץ נעלם.
מוסיפים את תערובת התבלינים.
מוסיפים כוס מים רותחים, מיץ מלימון שלם, מלח ופלפל.
מכניסים את הדג, מוודאים שהוא מכוסה לפחות עד חצי הגובה. מזליפים מעליו את הרוטב שבמחבת. מכסים ומשאירים להתבשל 15 דקות. לוודא שהרוטב מבעבר בעדינות.

מוצע להגיש על קוסקוס, או אורז.

 הבלוג הזה מקושר לבלוג מעט יותר ותיק שלי, בננה ספליט. מעל 100 מתכונים נוספים ניתן למצוא בו בקישור: http://oracoren.wordpress.com 

IMG_8470-web