IMG_8014-web

השילוב בין עגבניות קלויות בתנור וזעתר טרי עובד נהדר. רק טבעי שנקבל אותו במרק.
כיוון שהיה לי בפריזר ציר ירקות קפוא, ובמקרר חיכה בקבוק סריראצ'ה של פלפלים חריפים, תהליך ההכנה היה מהיר.

מצרכים:
1.5 קילוגרם עגבניות
1 ראש שום
1 תפוח אדמה בינוני-קטן
חצי ליטר ציר ירקות, או מרק בטעם עוף מאבקת מרק
שמן זית
מלח, פלפל
חצי כפית או יותר מחית פלפל חריף (סריראצ'ה), לפי הטעם
מים לפי הצורך
סוכר – אם צריך
4 גבעולי זעתר טרי

IMG_7636-web

אופן ההכנה -
חותכים את העגבניות לרבעים. עוטפים ראש שום שלם בנייר כסף. מניחים העל על תבנית מרופדת בניר אפיה. מוסיפים תפוח אדמה שלם בקליפה (רחוץ ומנוגב). מזליפים מעל הכל שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ומערבבים.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות וקולים עד שהעגבניות מתרככות מאוד, מתקמטות ונצרבות בקצוות.
מעבירים לבלנדר את העגבניות והנוזל שהצטבר בתבנית. מוציאים את השום מנייר הכסף, חותכים לרוחב ומחלצים מהקליפות את השום הרך. מוסיפים לעגבניות.
מקלפים את תפוח האדמה, חותכים לחתיכות קטנות ומצרפים לעגבניות.
קוצצים עלי זעתר טרי ומוסיפים.
מתבלים במלח, פלפל וסריראצ'ה.
מוסיפים בערך כוס ציר ירקות, או מים להקל על הריסוק. מרסקים הכל היטב.  טועמים ומתקנים תיבול. זה הזמן להוסיף עלי  זעתר, אם רוצים להדגיש יותר את טעמם, כי העלים צריכים לעבור תהליך ריסוק בבלנדר. לזכור, שבהמשך המרק יעבור דילול בעוד ציר ירקות ומים, למרקם פחות סמיך.  בשלב זה רצוי לא להוסיף מהסריראצ'ה, כיוון שלוקח לחריפות שלו מעט יותר להיפתח ולהתבטא במרק.
מעבירים דרך מסננת להרחקת קליפות שלא נטחנו וגרעיני עגבניות.
מעבירים לסיר, מוסיפים מים רותחים, מחממים ומערבבים לקבלת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול. זה הזמן להחליט גם אם מוסיפים עוד סריראצ'ה.
מגישים נקי, או עם מעט שמנת, או קרוטונים, או עלי זעתר קצוצים לקישוט.

 

הבלוג הזה מקושר לבלוג מעט יותר ותיק שלי, בננה ספליט. מעל 100 מתכונים נוספים ניתן למצוא בו בקישור: http://oracoren.wordpress.com 

IMG_8023-web