IMG_9912-web

המיגוון והצבעוניות של הירקות מושכים את העין ומוצאים עצמם מהר מאוד בצלחת. הפעם הפאי  מגיע בצבעי ירוק צהוב – זוקיני וקישוא צהוב. שניהם נכנסים לתבנית ללא בישול מוקדם, כך שהמנה קלה יחסית להכנה.
כיוון שאזל לי הקמח הרגיל, השתמשתי בקמח לפוקאצ'ה, שהוא יותר עדין (ויותר יקר). אני יודעת, שישנם שפים שטוענים, שאין הבדל של ממש בין הקמחים, אבל אני חולקת עליהם. הבצק יצא הרבה יותר טעים ונח להכנה.
מהחלבונים שנשארים אפשר להכין פבלובה, שנשמרת לאורך זמן במקפיא..

IMG_9895-web

מצרכים (לתבנית קוטר 26 ס"מ):
לבצק -
175 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה
20 גרם פרמז'ן מגוררת (מוסיפה הרבה טעם לבצק, לא חובה)

למלית -
3 יחידות זוקיני
2 יחידות קישוא צהוב
70 גרם גבינות מעורבות מגוררות (רוקפור, גאודה ומוצרלה)
250 מיליליטר (אריזה קטנה) שמנת 38%
מלח, פלפל
2 חלמונים
1 ביצה
חופן צנוברים (לא חובה)

IMG_9995-web

אופן ההכנה:
לבצק -  מכניסים למעבד מזון קמח וגבינה ומערבבים. מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לערבבב לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה. כשהבצק מתחיל להתגבש מפסיקים את מעבד המזון, מוציאים את הבצק ומניחים על משטח מקומח מעט (או על נייר אפיה, שמבטיח שלא יידבק למשטח.
מרדדים לגודך התבנית כולל הדפנות. משמנים קלות את התבנית והדפנות, מכניסים את הבצק, מהדקים, מתקנים את הבצק אם הוא נקרע, או לא מכסה היטב את הדפנות. מעבירים למקפיא, או למקרר עד השלמת ההכנות.

למלית - מערבבים את  כל החומרים למעט הקישוא והזוקיני.
פורסים את הקישוא והזוקיני לעיגולים בעובי אחיד (כחצי סנטימטר). מוציאים את התבנית, מסדרים עיגול חיצוני זוקיני, עיגול פנימי קישוא ובאמצע שוב זוקיני.
יוצקים מעל את תערובת הגבינות: מפזרים את הגבינות עם כף באופן יחסית שווה ויוצקים מעל את מה שנשאר.
מטגנים צנוברים על מעט שמן זית להשחמה (זהירות, יש להם נטיה להישרף מהר לכן גם אין להשאיר אותם במחבת לאחר ההכנה). מפזרים את הצנוברים הקלויים מעל המלית.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות בחלק התחתון למשך 25-30 דקות, עד שהבצק משחים והמאפה מזהיב.

הבלוג הזה מקושר לבלוג מעט יותר ותיק שלי, בננה ספליט. מעל 100 מתכונים נוספים ניתן למצוא בו בקישור: http://oracoren.wordpress.com 

IMG_9969-web