IMG_1264-web

מה שמייחד אותה הוא שילוב של גבינה צהובה מעושנת עם סלמון מעושן והרבה עלים ירוקים – ארוגולה ופטרוזיליה.

 מצרכים לתבנית 24 ס"מ:
לבצק-
175 גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפיה – אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח
20 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100 גרם קוביות חמאה קרות שממתינות במקרר
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 ביצה בינונית
1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)

למלית-
100 גרם סלמון מעושן פרוס (מגיע קפוא)
30 גרם גבינה צהובה מעושנת
40 גרם גבינות צהובות מגורדות (גרוייר ופרמזן)
250 מיליליטר שמנת 38%
2 ביצים בינוניות
חלמון
בצל בינוני
מעט שמן זית

IMG_1239-web

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לבצק- מערבבים (במעבד מזון, או ידנית) קמח, גבינה מגוררת, תבלינים ופטרוזיליה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק שמתחיל להתגבש. אם לא מגיעים לתחילת התגבשות אחרי הוספת הביצה, מוסיפים 1-2 כפות מים בטמפרטורת החדר. מידת ספיגת הנוזלים של הבצק משתנה לפי היובש בחדר. לישה ממושכת פוגמת בהמשך בפריכות של הבצק, לכן יש להפסיק את הלישה בשלב בו הפירורים מתגבשים לבצק. משמנים קלות תבנית אפיה. מוציאים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים לעובי אחיד של כ-3 מילימטרים עם כף היד. לחלופין אפשר לרדד את הבצק על נייר אפיה ולהעביר אותו לתבנית. אם התבנית לא מדובר בתבנית פאי קלאסית, אפשר להעביר עם נייר האפיה. זה יקל על ההוצאה אחרי האפיה.
מחוררים מעט את הבצק ומכניסים עם התבנית לפריזר עד להשלמת הכנת המלית.

למלית:
חוצים את הבצל לאורך, חותכים לחצאי פרוסות דקות ומטגנים על שמן זית להזהבה. מצננים לטמפרטורת החדר. קוצצים גז את העלים הירוקים.
מערבבים את כל החומרים עם הבצל המטוגן והעלים, אך ללא הסלמון.
מוציאים את תבנית הבצק מהפריזר. יוצקים את המלית.  תותכים את הסלמון ידנית לחתיכות ומפזרים בתוך המלית.
מכניסים לתנור לחלק התחתון. אופים עד שהבצק מזהיר והמלית מתייצבת.

הבלוג הזה מקושר לבלוג מעט יותר ותיק שלי, בננה ספליט. מעל 100 מתכונים נוספים ניתן למצוא בו בקישור: http://oracoren.wordpress.com/

 

IMG_1291-web